|
||||||||||
Mus morelowyKrótki opis potrawyPodawać na deser dla dzieciPotrzebne składniki 50 dag moreli pól szkl. cukru pół szkl. śmietanki kremówki 2 białka 2 płaski łyżki żelatyny Etapy przyrządzania1
Usówam z moreli pestki, miksuje z 4 łyżkami cukru. Oziębioną śmietanę ubijam z pozostałym cukrem. Żelatynę moczę przez 30 min w trzech łyżkach zimnej wody, zagotuje, a potem ostudze. Połącze zmiksowanie morele z rozpuszczoną żelatyną oraz ubitą śmietaną. Ubijam takze sztywną piane z białek i mieszam z musem, przekładam do pucharków. Wstawiam na pól godz do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|