|
||||||||||
Zupa meksykańskaKrótki opis potrawyRewelacyjna, rozgrzewająca zupa w meksykańskim stylu. Idealna w mroźne dni!Potrzebne składniki Wieprzowina - 50 Cebula - 2 szt. Ziemniaki - 2 szt. Papryka czerwona - 1 szt. Koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i) Czosnek - 2 Fasola czerwona - 1 puszka(i) Kukurydza - 1 puszka(i) Papryka w proszku - 2 łyżeczka(i) Papryka chili - 2 szczypta(y) Sól, pieprz - do smaku Kostka rosołowa - 1 szt. Przydatne akcesoriagarnek, deska do krojenia, nóż, patelniaEtapy przyrządzania1
Mięso opłukać i pokroić w duże kawałki. Na patelni zeszklić cebule z czosnkiem. W dużym garnku zagotować 1.5 litra wody, wrzucić wcześniej pokrojone mięso, zeszkloną cebulę i kostkę rosołową. Gotować 20 min.
Paprykę umyć, wydrążyć i pokroic w paski, dodać do zupy. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, odcedzony groszek i kukurydzę. Na koniec gotowania dodac przecier pomidorowy, papryki w proszku i doprawić solą i pieprzem jeśli to konieczne.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|