Fondue z wołowiną i pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne fondue.

Potrzebne składniki

• 1/2 kg polędwicy wołowej
• 1/2 kg małych świeżych pieczarek
• 1/2 kg tłuszczu kokosowego
• Ciasto:
• 3/4 szklanki mąki
• 1 jajko
• 1/8 litra wody
• sól i szczpyta ostrej papryki

Etapy przyrządzania

1
Oczyszczam polędwicę ze ścięgien i kroję w kostkę. Pieczarki czyszczę, myję i dobrze suszę. Ciasto: wszystkie składniki mieszam ze sobą ubijaczką do piany. W naczyniu do fondue rozgrzewam tłuszcz. Na widelce do fondue nadziewam najpierw polędwicę, potem pieczarki. Pieczarki maczam w cieście i wszystko razem smaże na tłuszczu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher