|
||||||||||
Fondue z wołowiną i pieczarkamiKrótki opis potrawyPyszne fondue.Potrzebne składniki 1/2 kg polędwicy wołowej 1/2 kg małych świeżych pieczarek 1/2 kg tłuszczu kokosowego Ciasto: 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1/8 litra wody sól i szczpyta ostrej papryki Etapy przyrządzania1
Oczyszczam polędwicę ze ścięgien i kroję w kostkę. Pieczarki czyszczę, myję i dobrze suszę.
Ciasto: wszystkie składniki mieszam ze sobą ubijaczką do piany. W naczyniu do fondue rozgrzewam tłuszcz. Na widelce do fondue nadziewam najpierw polędwicę, potem pieczarki. Pieczarki maczam w cieście i wszystko razem smaże na tłuszczu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|