Bakłażan z pomidorami i kozim serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
4 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

wegetariańskie danie

Potrzebne składniki

• bakłażan - 1 szt.
• pomidory - 2 szt.
• kozi ser pleśniowy - 15 dag
• oliwa - 2 łyżka(i)
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Bakłażan i pomidory pokrój w plastry.Ser podziel na kawałki.Przygotuj kwadraty folii aluminiowej.Bakłażana posmaruj z obu stro oliwą i ułoż na grillu.Po kilku minutach obróć na drugą stronę,ale tym razem połóż pod spód folię aluminiową.Na wierzchu każdego plastra połóż kawałek pomidora i sera.Grilluj 10 minut,aż ser zacznie się topić.

Jak podawać?

posypany pieprzem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher