Sałatka z kapusty pekińskiej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
4 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowa i dobra

Potrzebne składniki

• kapusta pekińska - 1 szt.
• rodzynki - 10 dag
• papryka konserwowa - 1 słoik
• sól,pieprz
• olej - 1 łyżka(i)
• natka pietruszki - 1/2 pęczka
• cukier - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Kapustę poszatkuj,rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.Kawałki papryki konserwowej osącz i pokrój w paseczki.Kapustę przełóż do miski,dodaj olej ,rodzynki,paprykę i przemieszaj.Przypraw do smaku solą,pieprzem i cukrem.Ponownie przemieszaj.

Jak podawać?

posypaną listkami natki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher