|
||||||||||
Zapiekanka owocowaKrótki opis potrawyPyszna zapiekanka na słodkoPotrzebne składniki 4 dojrzałe morele 4 brzoskwinie 2 banany 2 łyzki konfitur poziomkowych lub malinowych 2 łyzki uprażonych płatków migdałowych 5 białek pół szkl. cukru 2 łyżki mocnego alkoholu Etapy przyrządzania1
Morele kroje na ćwiartki, brzoskwinie obieram ze skórki i kroje na kawałki, banany obieram i kroje na plasterki. Rozdrobnione owoce układam w naczyniu do zapiekania, skrapiam alkoholem, gdzieniegdzie ukłdam odrobinę konfitur. Ubijam z cukrem sztywną piane z białek. Układam na wierzchu owoców. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do twmperatury 190 stopni celcjusza i zapiekam, aż piana zacznie się złocić, czyli ok 10 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|