|
||||||||||
Mleczko z jajekKrótki opis potrawyDodatek do zup.Potrzebne składniki 1 jajko 1 żółtko 1 szklanka mleka lub rosołu sól Etapy przyrządzania1
Jajka rozmącamy z mlekiem lub rosołem. Solimy. Wlewamy do małych żaroodpornych kubeczków. Gotujemy w kąpieli wodnej ok 1 godziny. Ścięte mleczko schładzamy, okrajamy nożem, wyjmujemy na talerze i kroimy w kostkę. Podajemy do rosołu, zupy pomidorowej, szczawiowej lub ogórkowej.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|