|
||||||||||
Kluski francuskie wątrobianeKrótki opis potrawyDodatek do zup.Potrzebne składniki 10 dag wątróbki 2 dag masła 2 żółtka 2 białek 1 czubata łyżka mąki sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Siekam wątróbkę. odaje do utartego z żółtkami masła, ucieramy, dodajemy śól i pieprz. Białko lekko solimy i ubijamy na pianę. Mieszamy lekko wątróbkę, pianę i mąkę. W garnku zagotowujemy wodę. Lyzką zanurzoną we wrzątku nabieramy niewielkie porcje ciasta i wkładamy do wody.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|