Przekąska z pangi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Przystawki
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
30 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne rybki

Potrzebne składniki

• filety z pangi - 40 dag
• sól,pieprz
• jajka - 2 szt.
• mąka - 2 łyżka(i)
• tarta bułka - 10 dag
• tarty parmezan - 5 dag
• słoiczek pikli
• tłuszcz do frytowania

Etapy przyrządzania

1
Filety pokrój na kawałki i oprósz solą i pieprzem.Panieruj kolejno w mące,jajkach i wymieszanej z tartym parmezanem tartej bułce.W garnku rozgrzej tłuszcz i smaż w nim porcje ryby na złoty kolor.Przełóż na papierowy ręcznik i osącz z nadmiaru tłuszczu.

Jak podawać?

z mieszanymi piklami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher