Pieczeń cielęca z jabłkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z ziemniakami lub ryżem i duszoną marchewką.

Potrzebne składniki

• 1 kg cielęciny bez kości
• 3 winne jabłka
• 2 łyżki oleju
• pół szkl. bulionu warzywnego (z kostki)
• majeranek
• estragon
• sól

Etapy przyrządzania

1
Mięso nacieram przyprawami, obwiązuje nicią i odstawiam na godzinkę w chołodne miejsce. Piegarnik rozgrzewam, mięso smaruje olejem, polewam niewielką ilością bulionu, wstawiam w żaroodpornym naczyniu do piekarnika i piekę 20 min. Jabłka obieram kroje na ćwiartki, obkładam nimi mięso, podlewam resztą bulionu i piekę pod przykryciem jeszce 20 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher