|
||||||||||
Pieczeń cielęca z jabłkamiKrótki opis potrawyPodawać z ziemniakami lub ryżem i duszoną marchewką.Potrzebne składniki 1 kg cielęciny bez kości 3 winne jabłka 2 łyżki oleju pół szkl. bulionu warzywnego (z kostki) majeranek estragon sól Etapy przyrządzania1
Mięso nacieram przyprawami, obwiązuje nicią i odstawiam na godzinkę w chołodne miejsce. Piegarnik rozgrzewam, mięso smaruje olejem, polewam niewielką ilością bulionu, wstawiam w żaroodpornym naczyniu do piekarnika i piekę 20 min. Jabłka obieram kroje na ćwiartki, obkładam nimi mięso, podlewam resztą bulionu i piekę pod przykryciem jeszce 20 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|