Zapiekane pulpeciki z pieczarkami i serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: plocia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zapiekane pulpeciki z pieczarkami i serem

Potrzebne składniki

• pomysł na ...pulpeciki w sosie śmietanowo pomidorowym Winiary - 1 op.
• śmietana 12 % - 125 ml
• masło - 2 łyżka(i)
• mielone mięso - 200 g
• pieczarki - 200 g
• cebula - 1 szt.
• bułka tarta - 2 łyżka(i)
• żółty ser w plastrach - 3 szt.
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Pomysł na przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę oczyścić, drobno posiekać i podsmażyć na maśle do odparowania płynu, ostudzić.
2
Mięso mielone połączyć z pieczarkami z cebulą, jajkiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprze. Uformować 12 pulpecików, ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać przygotowanym pomysłem na...
3
Ser pokroić w paski i położyć na każdym pulpeciku.
4
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. zapiekać przez 25 min. Można podawać z ziemniakami lub pyzami ziemniaczanymi według uznania.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: plocia
plocia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher