|
||||||||||
Wieprzowina duszona w warzywachKrótki opis potrawyPodawać z ryżem lub ziemniakamioraz dowolną surówkąPotrzebne składniki 50 dag chudej wieprzowiny bez kości 2-3 marchewki mały kawałek selera pietruszka łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanego koperku cząber sól Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić w kostkę. Warzywa oczyścić pokroić w cienkie słupki. Ułożyć w rondlu mięso i warzywa, zalać niewielka ilością wody i dusić na małym ogniu. Gdy mięso będzie już prawie miękkie , dodać koncentrat, szczyptę cząbru i sól. Dusić jeszcze 5-10 min. Posypać koperkiem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|