Wieprzowina duszona w warzywach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z ryżem lub ziemniakamioraz dowolną surówką

Potrzebne składniki

• 50 dag chudej wieprzowiny bez kości
• 2-3 marchewki
• mały kawałek selera
• pietruszka
• łyżka koncentratu pomidorowego
• 2 łyżki posiekanego koperku
• cząber
• sól

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić w kostkę. Warzywa oczyścić pokroić w cienkie słupki. Ułożyć w rondlu mięso i warzywa, zalać niewielka ilością wody i dusić na małym ogniu. Gdy mięso będzie już prawie miękkie , dodać koncentrat, szczyptę cząbru i sól. Dusić jeszcze 5-10 min. Posypać koperkiem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher