|
||||||||||
Żeberka w miodowej glazurzeKrótki opis potrawyżeberkaPotrzebne składniki żeberka - 80 dag mielony imbir - 1 łyżka(i) ostra papryczka chili czosnek - 2-3 ząbki sos sojowy - 3 łyżka(i) miód - 4 łyżka(i) sok z cytryny - 3 łyżka(i) wódka - 2 łyżka(i) bulion - 1/2 szkl. sól pieprz olej mąka - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Żeberka pokroić na małe kawałki
2
Czosnek obrać, zetrzeć na tarce
3
Papryczkę chili umyć, oczyścić z nasion pokroić
4
Miód dodać do imbiru, następnie czosnek, sos sojowy, papryczkę chili, wódkę, culion, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu oraz mąkę. Wymieszać, zalać żeberka marynatą, chłodzić 1-2 godziny
5
Żeberka wyjąć z marynaty, przysmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, podlać marynatą, dusić pod przykryciem ok 25 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|