|
||||||||||
Sledż w białym winieKrótki opis potrawydoskonałe na świąteczny stółPotrzebne składniki śledzie - 1/2 kg cebule - 2 szt. gożdziki - 3 szt. listek laurowy ziele angielskie - 4 ziarenka białe wytrawne wino - 1 szkl. rodzynki - 1/3 szkl. Etapy przyrządzania1
Płaty mintaja obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Ostudzić.Przygotować sos:cebulę usmażyć na oleju,ostudzić,osączyć.Ogórki i paprykę pokroić w kostkę,dodać cebulę,majonez,koncentrat pomidorowy i wymieszać.Rybę ułożyć na półmisku i zalać sosem.
2
Wymoczone śledzie pokrój w dzwonka.Szklankę wody zagotuj z korzeniami i szczyptą cukru.Gdy zacznie wrzeć gotuj jeszcze 10 minut.Odcedż korzenie,wlej wino.Zagotuj ponownie i wrzuć sparzone rodzynki.Cebulę pokrój w talarki i sparz.Sledzie układaj w słoiku przekładając cebulą i rodzynkami.Zalej schłodzoną marynatą.
Jak podawać?jako przekąskę Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|