Sledż w białym winie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonałe na świąteczny stół

Potrzebne składniki

• śledzie - 1/2 kg
• cebule - 2 szt.
• gożdziki - 3 szt.
• listek laurowy
• ziele angielskie - 4 ziarenka
• białe wytrawne wino - 1 szkl.
• rodzynki - 1/3 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Płaty mintaja obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Ostudzić.Przygotować sos:cebulę usmażyć na oleju,ostudzić,osączyć.Ogórki i paprykę pokroić w kostkę,dodać cebulę,majonez,koncentrat pomidorowy i wymieszać.Rybę ułożyć na półmisku i zalać sosem.
2
Wymoczone śledzie pokrój w dzwonka.Szklankę wody zagotuj z korzeniami i szczyptą cukru.Gdy zacznie wrzeć gotuj jeszcze 10 minut.Odcedż korzenie,wlej wino.Zagotuj ponownie i wrzuć sparzone rodzynki.Cebulę pokrój w talarki i sparz.Sledzie układaj w słoiku przekładając cebulą i rodzynkami.Zalej schłodzoną marynatą.

Jak podawać?

jako przekąskę Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher