|
||||||||||
Rolada cielęcaKrótki opis potrawyCielęcina z serem i salami.Potrzebne składniki cielęcina - 1,5 kg kiełbasa salami - 10 dag żółty ser w cienkich plasterkach - 10 dag pęczek koperku sól pieprz Etapy przyrządzania1
1. Płat mięsa ułożyć na równej powierzchni, dokładnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodniejsze miejsce.
2. Ułożyć na mięsie warstwami plasterki salami i żółtego sera oraz gałązki kopru.
3. Roladę ścisło zwinąć, obwiązać mocną nitką.
4. Wstawić do rozgrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika, piec około 1 godziny 20 nmitut.
5. Podawać na zimno lub na gorąco.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|