Rolada cielęca

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Cielęcina z serem i salami.

Potrzebne składniki

• cielęcina - 1,5 kg
• kiełbasa salami - 10 dag
• żółty ser w cienkich plasterkach - 10 dag
• pęczek koperku
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Płat mięsa ułożyć na równej powierzchni, dokładnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodniejsze miejsce. 2. Ułożyć na mięsie warstwami plasterki salami i żółtego sera oraz gałązki kopru. 3. Roladę ścisło zwinąć, obwiązać mocną nitką. 4. Wstawić do rozgrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika, piec około 1 godziny 20 nmitut. 5. Podawać na zimno lub na gorąco.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher