|
||||||||||
Tort truskawkowyKrótki opis potrawytortPotrzebne składniki jajka - 6 szt. cukier - 20 dag mąka - 15 dag mąka ziemniaczana - 5 dag sok z pomarańczy - 3 łyżka(i) truskawki - 50 dag kremówka - 400 ml cukier puder - 5 łyżka(i) cukier waniliowy sok z cytryny - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania4
Następnie dodać obie mąki i ponowinie wymieszać, ciasto przełożyć do natłuszczonej formy tortowej, piec ok 30 min w temp 180 C, wyjąć z formy, ostudzić i przekroić na pół
7
Truskawki dodać do śmietany, zmiksować. Krążek biszkoptu włożyć do tortownicy, nałożyć warstwę kremu truskawkowego, ułożyć drugi krążek biszkoptu, boki i wierzch wysmarować kremem truskawkowym, udekorować pozostałymi truskawkami. Tort mrozić 6 godzi
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|