Zupa z rabarbaru.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
4 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dla amatorów zup owocowych

Potrzebne składniki

• rabarbar - 50 dag
• cukier - 10 dag
• mąka - 1 łyżka(i)
• śmietana - 3 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

garnek, sito

Etapy przyrządzania

1
Rabarbar oczyścić, umyć, pokroić na niewielkie kawałki, zalać wrzącą wodą (7 szklanek), rozgotować i przetrzeć przez sito. Dodać cukier. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy i zagotować.

Jak podawać?

podawać z grzankami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher