|
||||||||||
Nalewka czekoladowaKrótki opis potrawynalewka czekoladowa z kawąPotrzebne składniki mielona kawa - 5 dag czekolada w proszku - 10 dag cukier - 1 szkl. laska cynamonu - 1 szt. cukier waniliowy - 1 op. wódka - 0,75 l woda - 1 szkl. Przydatne akcesorianaczynie szklaneEtapy przyrządzania1
Kawę, czekoladę, cynamon zalać wódką. Odstawić na 2-3 tygodnie.
Cukier i cukier waniliowy rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować, ostudzić.
Dolać do alkoholu.
Odstawić na kolejne 2-3 tygodnie.
Przefiltrować dwukrotnie( żeby całkiem pozbyć się fusów).
Rozlać do butelek. Nalewka jest gotowa do picia.
Jak podawać?w kielichach na wysokich nóżkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|