|
||||||||||
Nalewka melonowo-brzoskwiniowaKrótki opis potrawypyszna nalewkaPotrzebne składniki melon - 1 szt. brzoskwinie - 4 szt. cukier - 30 dag cytryna - 1 szt. woda - 2 szkl. spirytus - 0,5 l Przydatne akcesoriasitoEtapy przyrządzania1
Cukier rozpuścić w gorącej wodzie. Melona i brzoskwinie obrać, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.
Zalać wodą z cukrem.
Zostawić pod przykryciem na 24 godziny.
Po tym czasie dodać sok z cytryny.
Zlać płyn przez gęste sito, połączyć ze spirytusem i rozlać do butelek.
Nalewka jest dobra już po 2 tygodniach.
Owoce można dodać do ciasta .
Jak podawać?w wysokich wąskich szklaneczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|