|
||||||||||
Zapiekanka z jajkamiKrótki opis potrawyzapiekanka z jajkami i seremPotrzebne składniki ziemniaki - 1 kg masło - 5 dag ostry żółty ser - 20 dag jajka - 4 szt. śmietana - 20 dag siekana zielenina - 3 łyżka(i) sól - do smaku Przydatne akcesoriagarnek, rondelEtapy przyrządzania1
Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, obrać i pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki.
Rondel wysmarować masłem, posypać tartą bułką.
Ziemniaki i jajka układać na przemian, warstwami.
Zalać śmietaną, posypać utartym żółtym serem.
Zapiec w piekarniku.
Jak podawać?przed podaniem posypać zieleniną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|