|
||||||||||
Nalewka pomarańczowaKrótki opis potrawynalewka pomarańczowa z goździkamiPotrzebne składniki pomarańcza - 1 szt. goździki - 5 dag woda - 1 szkl. cukier - 20 dag wódka - 0,75 l Przydatne akcesoriaszklane naczynieEtapy przyrządzania1
Pomarańczę pokroić na ćwiartki, z każdej zdjąć skórkę, naszpikować goździkami.
Z miąższu zdjąć błonkę a potem go rozgnieść.
Zagotować wodę z cukrem i miąższem. Przecedzić.
Zmieszać z alkoholem , zalać skórki.
Odstawić na 1 miesiąc.
Przefiltrować, rozlać do butelek.
Odstawić na tydzień.
Jak podawać?w grubych szklankach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|