|
||||||||||
Nalewka rodzynkowaKrótki opis potrawynalewka wytrawnaPotrzebne składniki rodzynki - 20 dag listki laurowe - 2 szt. ziarna ziela angielskiego - 5 szt. koniak - 200 ml wódka - 1 l Etapy przyrządzania1
Rodzynki, ziele angielskie i pokruszone listki laurowe zalać wódką i koniakiem.
Odstawić na 2 miesiące.
Przefiltrować, przelać do butelek.
Nalewka jest dobra do picia.
Jak podawać?w kieliszkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|