|
||||||||||
Nalewka mandarynkowaKrótki opis potrawynalewka mocnaPotrzebne składniki suszona skórka z mandarynek - 10 dag cukier - 20 dag spirytus - 0,5 l wódka - 0,25 l woda - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
Skórkę z mandarynek zalać spirytusem i wódką.
Odstawić na 1-2 tygodnie.
Z cukru i wody zrobić syrop, dolać go do alkoholu.
Odstaw na 24 godziny.
Przefiltruować, przelać do butelek i odstawić na 2-3 tygodnie.
Jak podawać?w gzklankach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|