|
||||||||||
Indyk z paprykąKrótki opis potrawysycące i dobre daniePotrzebne składniki filety z indyka - 80 dag tłuszcz - 8 dag czosnek - 10 g pieprz - 4 g majeranek - 1 łyżka(i) koncentrat pomidorowy - 5 dag sol - szczypta(y) ostra papryka - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić w paski.Usmażyć na złoto cebulę,dodać czosnek i koncentrat pomidorowy oraz trochę wody.Gotować 3 minuty.Dodać mięso,pieprz,majeranek,paprykę i powoli gotować.Sos powinien być gęsty.
Jak podawać?z ryżem lub ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|