Chłodnik z botwinki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny chłodniczek. Nie tylko na upalne dni.

Potrzebne składniki

• 1 pęczek botwinki
• 30 dag ogórków
• 3/4 litra zsiadłego mleka lub jogurtu
• 1 pęczek szczypiorku
• 1/2 pęczka koperku
• sok z cytryny
• 1/2 szklanki koncentratu burakowego
• sól i biały pieprz
• 4 jajka

Etapy przyrządzania

1
Botwinkę myjemy, oczyszczamy i gotujemy wraz z łodyżkami i małymi buraczkami w szklance osolonej wody. Dodajemy sok z cytryny. Wystudzamy. Botwinkę mieszamy z jogurtem lub zsiadłym mlekiem i koncentratem. Obieramy ogórki, kroimy w kostkę, szczypiorek i koperek siekamy. Mieszzamy dokladnie wszystkie składniki i doprawiamy. Dobrze schładzamy. GOtujemy jajko i studzimy je. Na talerzach kładziemy po 1 jajku pokrojonym w ćwiartki, nalewamy chłodnik i gotowe!!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher