|
||||||||||
Chłodnik z mięsnym wywaremKrótki opis potrawyPyszny pomysł na chłodnik. Obiad rewelacyjny.Potrzebne składniki 1 litr jogurtu, zsiadłego mleka lub kefiru 1 szklanka esencjonalnego wywaru z cielęciny 30 dag ogórków małosolnych 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 4 jajka ewentualnie ryż Etapy przyrządzania1
Dokładnie odtłuszczamy rosół i mieszamy go z jogurtem, mlekiem lub kefirem, następnie dodajemy roztarty z solą ząbek czosnku i pokrojonego ogórka. Chłodzimy. Możemy podać posypany posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy na talerzach z jajkiem ugotowanym na twardo i pokrojonym w ćwiarteczki. Można też dodać ryż i kawałki mięsa.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|