|
||||||||||
Flaki wołoweKrótki opis potrawyDla smakoszy flaków.Potrzebne składniki 80 dag wołowych flaków 1,5 litra rosołu 2 gotowane marchewki sól i pieprz gałka muszkatołowa imbir majeranek Etapy przyrządzania1
Starannie myjemy flaki i kilkakrotnie płuczemy. Następnue gotujemy , odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy je do rosołu i gotujemy ok 3 godzin. Do flaków wkładamy pokrojoną w plastry marchew. Doprawiamy imbirem, gałką, solą i pieprzem oraz majerankiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|