Uzwar

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mariwanna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Wigilia
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

inna nazwa "wzwar" - ukraiński wigilijny deser.

Potrzebne składniki

• suszone śliwki - 100 g
• suszone jabłka - 100 g
• suszone gruszki - 100 g
• rodzynki - 50 g
• miód - 100 g
• woda - 3 l

Etapy przyrządzania

1
1. Umyte owoce zalać wodą, dodać miód, rodzynki. 2. Gotować na małym ogniu przez 1 godzinę. 3. Odstawić na 4 godziny, żeby owoce napęczniały.

Jak podawać?

Tradycyjnie podawany jest w dużej wazie. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher