|
||||||||||
Paluszki z żółtego seraKrótki opis potrawypyszne paluszki do barszczuPotrzebne składniki ostry żółty ser - 25 dag jajka - 2 szt. mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i) mąka pszenna - 1 łyżka(i) tarta bułka - 5 dag olej - do smażenia Przydatne akcesoriatarka, patelniaEtapy przyrządzania1
Ser zetrzeć na tarce. Z mąki, jajek i sera zagnieść ciasto.
Formować z niego podłużne paluszki, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju.
Jak podawać?można także z surówkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|