|
||||||||||
Kotlety z jajekKrótki opis potrawybardzo smacznePotrzebne składniki jajka - 5 szt. mleko - 1 szkl. masło - 1 łyżka(i) sucha kajzerka - 1 szt. bułka tarta sól, pieprz, - do smaku szczypiorek - 1 Przydatne akcesoriamiska, patelniaEtapy przyrządzania1
Ugotować jajka na twardo, obrać je i zemleć w maszynce razem z wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułką.
Łyżkę masła i drobno posiekany szczypiorek rozetrzeć w misce, dodać masę jajeczną, surowe jajko, sól, pieprz. wyrobić łyżką.
Formować z masy kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na tłuszczu.
Jak podawać?podawać z sosem koperkowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|