|
||||||||||
Toffi -fiKrótki opis potrawyToffi -fiPotrzebne składniki biszkopt - 1 szt. mleko skondensowane słodkie - 2 puszka(i) margaryna - 1 kostka(i) migdały - 2 migdały i orzechy włoskie - 2 herbatniki zwykłe - 3-4 op. Etapy przyrządzania1
Na początku upiec biszkopt.
2
Następnie gotować puszki mleka skondensowanego przez 3 godziny. Po ugotowaniu ostudzić.
3
Kostkę margaryny(nie dawać od razu po wyjęciu z lodówki) tylko trochę odczekać, aby była miękka. Ucieramy margarynę z zimnym mlekiem (skondensowanym) i dodajemy 25 dag. płatków migdałowych oraz orzechy włoskie ( w różnej ilości, jak kto woli).
4
Wykładamy na biszkopt krem. Na krem układamy herbatniki namoczone w alkoholu (można nie moczyć). Do dekoracji polecam polewę czekoladową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|