Kostki kokosowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kostki kokosowe

Potrzebne składniki

• mąka - 1/2 szkl.
• cukier puder - 1/2 szkl.
• jajka - 8 szt.
• proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczka(i)
• margaryna Kasia - 1 kostka(i)
• cukier - 1/2 szkl.
• cukier waniliowy - 1 szt.
• kakao - 3 łyżka(i)
• woda - 5 łyżka(i)
• wiórki kokosowe - 30-40 dag

Etapy przyrządzania

1
Ciasto biszkoptowe: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Powoli dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko wymieszać.
2
Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
3
Polewa: Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dokładnie wymieszać.
4
Kostki pojedynczo dodawać widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher