|
||||||||||
Kostki kokosoweKrótki opis potrawyKostki kokosowePotrzebne składniki mąka - 1/2 szkl. cukier puder - 1/2 szkl. jajka - 8 szt. proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczka(i) margaryna Kasia - 1 kostka(i) cukier - 1/2 szkl. cukier waniliowy - 1 szt. kakao - 3 łyżka(i) woda - 5 łyżka(i) wiórki kokosowe - 30-40 dag Etapy przyrządzania1
Ciasto biszkoptowe: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Powoli dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko wymieszać.
2
Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
3
Polewa: Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dokładnie wymieszać.
4
Kostki pojedynczo dodawać widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|