|
||||||||||
Nalewka malinowaKrótki opis potrawybardzo aromatycznaPotrzebne składniki maliny - 1 kg cukier - 0,5 kg spirytus - 0,5 l wódka - 0,5 l gin - 0,5 szkl. Przydatne akcesoriaszklane naczynieEtapy przyrządzania1
Maliny zasypać cukrem i zalać alkoholem. Odstawić na 3 miesiące.
W tym okresie, przynajmniej co 2-3 dni potrząsać naczyniem z nalewką, żeby cukier się rozpuścił.
Jak podawać?w lieliszkach na wysokich nóżkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|