|
||||||||||
Wiśniowy sernikKrótki opis potrawybardzo dobryPotrzebne składniki biały ser - 75 dag jaja - 5 szt. mleko - 1 szkl. cukier - 1 szkl. budyń - 1 op. cukier waniliowy - 1 op. wiśnie - 50 dag Etapy przyrządzania1
Żółtka utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym. Ser dwukrotnie zemleć i połączyć z masą żółtkową. Następnie dodać budyń w proszku oraz mleko a wszystko razem zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do zmiksowanej masy i delikatnie wymieszać. Masę przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować, oprószyć mąką i ułożyć na cieście. Piec godzinę w temperaturze 200C. Sernik można też upiec z morelami, czereśniami lub z innymi owocami sezonowymi.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|