|
||||||||||
Owocowa sałatka w galaretceKrótki opis potrawypychaaPotrzebne składniki galaretki cytrynowe - 4 op. ciemne winogrona - 30 dag truskawki - 30 dag brzoskwinie - 1 puszka(i) ananas w plastrach - 1 puszka(i) Etapy przyrządzania1
Galaretki rozpuszczamy w 7 szklankach wrzątku i przestudzamy. Owoce z puszki osączamy: brzoskwinie kroimy na ósemki, plastry ananasa na kawałki. Winogrona myjemy i pestkujemy. Truskawki od-szypułkować, duże przekrajamy na pół. Owoce mieszamy i połowę wykładamy do formy z kominkiem, zalewamy zimą galaretką i odstawiamy do zastygnięcia. Następnie robimy to samo z resztą owoców i galaretki, wstawiamy na środkową półkę lodówki. Przed podaniem wyjmujemy galaretkę na półmisek.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|