Dorsz w boczku i kartoflach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mniam

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 600 g
• boczek - 150 g
• kartofle - 150 g
• cebula - 2 szt.
• śmietana - 200 ml
• pieprz - szczypta(y)
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Kartofle obieramy, po czym kroimy na plastry, zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 5 minut. W między czasie dorsza dzielimy na kawałki, zalewamy małą ilością wody i gotujemy wówczas dodajemy odcedzone kartofle, solimy do smaku i dusimy nadal około 10minut. Następnie posiekaną cebulę oraz pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na złoty kolor wówczas zlewamy nadmiar tłuszczu a dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i przed podaniem polewamy rybę i kartofle. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher