|
||||||||||
Pieczeń z udźcaKrótki opis potrawydobrePotrzebne składniki udziec - 1 kg grzyby suszone - 2 szt. zierna ziela angielskiego - 2 szt. ziarna pieprzu - 5 szt. liść laurowy - 1 szt. mąka - 1 łyżka(i) masło - 2 łyżka(i) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Oczyszczone mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, prószymy solą i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godz.
Po tym czasie przekładamy mięso na patelnię z rozgrzanym masłem i obsmażamy ze wszystkich stron. Następnie przekładamy mięso do rondla razem z tłuszczem na którym się smażyło, dodajemy posiekaną cebulę, grzyby oraz przyprawy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu podlewając co jakiś czas wodą a potem wytworzonym podczas smażenia sosem. Gdy mięso będzie już miękkie wówczas prószymy go mąka i obracamy doprowadzamy do zagotowania. Przed podaniem kroimy na plastry.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|