|
||||||||||
KrupnikKrótki opis potrawyja nie lubię, ale Ci co jedli mówią że bardzo dobry.Potrzebne składniki żeberka - 400 g włoszczyzna ziemniaki - 2 szt. kasza perłowa - 150 g śmietana - 1/2 szkl. sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Żeberka umyć, pokroić na kawałki. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, marchewki i pietruszkę pokroić w talarki, seler i por przekroić na połówki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Kasze przepłukać na gęstym sicie. Do rondla wlać 1,5 l wody, wrzucić żeberka i kasze, gotować przez 10 minut, wrzucić warzywa, przyprawić i gotować 15 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|