|
||||||||||
Jarzynowa zupa-kremKrótki opis potrawyPyszna zupka-krem.Potrzebne składniki 1,5 litra rosołu 3 marchewki 3 ziemniaki 1/4 selera 1 młoda kalarepa 2 pory 5 dag masła 15 dag młodego groszku zielenina do posypania sól Etapy przyrządzania1
Ziemniaki, seler, marchewki i kalarepkę kroimy w zapałki lub kosteczkę. Pory kroimy w krążki. Smażymy w garnku na 2 łyżkach masła. Do tego dodajemy seler i wlewamy rosól. Gotujemy ok 35 minut.
Dodajemy gorszek. Gptujemy cały czas przez 10 mniut. Zupę przecieram przez sito, a resze masła dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Podajemy w głebokich talerzech i mocno posypujemy zieleniną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|