Jarzynowa zupa-krem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna zupka-krem.

Potrzebne składniki

• 1,5 litra rosołu
• 3 marchewki
• 3 ziemniaki
• 1/4 selera
• 1 młoda kalarepa
• 2 pory
• 5 dag masła
• 15 dag młodego groszku
• zielenina do posypania
• sól

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki, seler, marchewki i kalarepkę kroimy w zapałki lub kosteczkę. Pory kroimy w krążki. Smażymy w garnku na 2 łyżkach masła. Do tego dodajemy seler i wlewamy rosól. Gotujemy ok 35 minut. Dodajemy gorszek. Gptujemy cały czas przez 10 mniut. Zupę przecieram przez sito, a resze masła dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Podajemy w głebokich talerzech i mocno posypujemy zieleniną.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher