Zupa jarzynowa wiosenna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z domowym makaronem

Potrzebne składniki

• 1/2 kg kosci cielęcych
• 1 1/2 l wody
• 1 kg mlodych warzyw ( grosze, marchewka, fasolka szparagowa, kalafior, szparagi, kalarepka, kapusta
• 6 dag masła
• 2 łyżki posiekanych ziół ( szczypiorek, koperek, pietruszka)
• sól

Etapy przyrządzania

1
Do osolonej wody wrzycamy umyte kości cielęce , gotowac powoli przez 1 1/2 godz. Warzywa myjemy i kroimy na drobne kawałki, posolimy i poddusimy w duzym garnku na maśle. Do warzyw wlewamy przecedzony i odtłuszczony wywar z mięsa. Wszystko razem gotujemy powoli 1/2 godz.. Doprawiamy do smaku solą. Do gotowanej zupy dodac zieleninę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher