|
||||||||||
Zupa jarzynowa wiosennaKrótki opis potrawyPodawać z domowym makaronemPotrzebne składniki 1/2 kg kosci cielęcych 1 1/2 l wody 1 kg mlodych warzyw ( grosze, marchewka, fasolka szparagowa, kalafior, szparagi, kalarepka, kapusta 6 dag masła 2 łyżki posiekanych ziół ( szczypiorek, koperek, pietruszka) sól Etapy przyrządzania1
Do osolonej wody wrzycamy umyte kości cielęce , gotowac powoli przez 1 1/2 godz. Warzywa myjemy i kroimy na drobne kawałki, posolimy i poddusimy w duzym garnku na maśle. Do warzyw wlewamy przecedzony i odtłuszczony wywar z mięsa. Wszystko razem gotujemy powoli 1/2 godz.. Doprawiamy do smaku solą. Do gotowanej zupy dodac zieleninę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|