|
||||||||||
Zupa selerowo- jabłkowaKrótki opis potrawyPyszna zupkaPotrzebne składniki 1,5 litra rosołu 1 duży seler 3 kwaskowate jabłka 1/2 szklanki smietany 1 duży topiony serek 5 dag masła szczypta startej gałki muszkatołowej sól i biały pieprz ewentualnie kieliszek białego wina Etapy przyrządzania1
W garnku topimy masło, dodajemu utarte na tarce jabłka oraz seler. Dusimy 10 mniut , wlewamy rosól iu gotujemy 10 minut. Serek rozgniatamy widelcem i wlewamy trochę gorącej zupy i starannie mieszamy. Wlewamy śmietanę. Serek ze śmietaną wlewamy do garnka z zupą i zagotowujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolewamy wino.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|