Kapusta po meksykańsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo smaczna

Potrzebne składniki

• mięso mielone - 50 dag
• średnia głowka kapusty włoskiej - 1 szt.
• czerwona fasola - 1 puszka(i)
• pomidory bez skórki - 1 puszka(i)
• cebula - 2 szt.
• keczup - 2 łyżka(i)
• olej
• przyprawy

Etapy przyrządzania

1
Kapustę pokroić dość grubo, cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, pod koniec dać cebulę i jeszcze podsmażyć. Przełożyć do większego garnka i dodać kapustę, pomidory pokrojone oraz przyprawy. Dusić razem do miękkości kapusty, na koniec dać fasolę, dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Jeżeli potrzeba to jeszcze doprawić - bo potrawa powinna być ostra.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher