Zupa ogonowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczna zupa ogonowa

Potrzebne składniki

• 1kg ogona wołowego w plastrach
• 1 por
• 2 marchwie
• 2 cebule
• 3 łyzki oleju
• 1 liść laurowy
• tymianek
• natka pietruszki
• 1 1/2 l wody
• 0,4 l czerwonego wina
• 40 ml sherry
• sól i czarny pieprz

Etapy przyrządzania

1
Kawałki ogona oczyszczamy z tłuszczu, solimy i doptawiamy pieprzem. Warzywa myjemy i kroimy w zapałki. W dużym garnku obsmażamy na tłuszczu mięso ze wszystkich stron. Dodajemy warzywa, chwilkę dusimy, wlewamy wodę, wino, dodajemy zioła. Gotujemy powoli ok. 3 godz. Przecedzamy przez sito, wystudzimy, zdejmujemy z powierzchni tłuszcz. Dodajemy maderę, doprawiamy sola i pieprzem. Mięso obieramy z kości, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher