|
||||||||||
Zupa ogonowaKrótki opis potrawySmaczna zupa ogonowaPotrzebne składniki 1kg ogona wołowego w plastrach 1 por 2 marchwie 2 cebule 3 łyzki oleju 1 liść laurowy tymianek natka pietruszki 1 1/2 l wody 0,4 l czerwonego wina 40 ml sherry sól i czarny pieprz Etapy przyrządzania1
Kawałki ogona oczyszczamy z tłuszczu, solimy i doptawiamy pieprzem. Warzywa myjemy i kroimy w zapałki. W dużym garnku obsmażamy na tłuszczu mięso ze wszystkich stron. Dodajemy warzywa, chwilkę dusimy, wlewamy wodę, wino, dodajemy zioła. Gotujemy powoli ok. 3 godz. Przecedzamy przez sito, wystudzimy, zdejmujemy z powierzchni tłuszcz. Dodajemy maderę, doprawiamy sola i pieprzem. Mięso obieramy z kości, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|