|
||||||||||
Kapusniak ze swieżej kapustyKrótki opis potrawyZupe podaje z chlebem, posypaną siekanym koperkiem.Potrzebne składniki 1 1/2 l rosołu 30 dag białej kapusty 1 cebula 10 dag wedzonego boczku 1 liść laurowy 20 dag ziemniaków 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 łyżka posiekanego koperku Etapy przyrządzania1
Kapustę szatkujemy, zalewamy woda, dodajemy listek laurowy i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie prawie miekka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę i boczek kroimy w kostkę , podsmazamy, dodajemy do zupy, chwilke gotujemy, doprawiamy do smaku przecierem pomidorowym, solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|