|
||||||||||
Kremowa zupa cebulowaKrótki opis potrawyPyszna zupa z cebuli.Potrzebne składniki 1 kg cebuli 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 3/4 litra rosołu 125 ml smietanki kremówki sól, biały pieprz, pieprz cayenne słodka papryka, natka pietruszki ewentualnie 2 łyżki białego wina Etapy przyrządzania1
Koimy w gruba kostkę cebule i dusimy ją na masłe. Posypujemy mąką i mieszamy. Powoli dolewamy zimny rosól i mieszamy. Gotujemy okolo 30 mniut, potem dodajemy 6 łyżek smietanki i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie winem). Resztę śmietanki ubijamy. Podajemy w ciepłych filizankach i ozdabiamy śmietana i posikaną natką pietruszki ora zmieloną paparyka
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|