|
||||||||||
Kwas z burakówKrótki opis potrawyKwas z buraków do barszczuPotrzebne składniki 1 kg buraków ćwikłowych 2 litry wody 5 dag chleba razowego ze skórką Etapy przyrządzania1
Obieram i kroje w plasterki buraki. Wkładam do kamiennego garnka z ciepłą przegotowaną wodą, następnie dodaje chleb. Przykrywam nakłutym papierem i na kilka dni zostawiam w pokojowej temperaturze. Skórkę wyjmuje po 2 dniach. Gdy skwaśnieje, zdejmuję pleśń. Kwas przelerwa do dobrze wymytych butelek i trzymam w chłodnym i ciemnym miejscu najlepiej w piwnicy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|