|
||||||||||
KrupnikKrótki opis potrawykrupnik z bockiemPotrzebne składniki boczek - 15 dag rosól z kostki - 6 szkl. kasza gryczana - 1 szkl. włoszczyzna - 2 ziemniaki - 4 szt. siekana zielenina - 1 sól - do smaku Przydatne akcesoriatarka, garnekEtapy przyrządzania1
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę oczyścić i zetreć na tarce z dużymi otworami . Boczek pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną włoszczyznę , zalać gorącym rosołem, wrzucić kaszę i gotować 30 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości.
Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|