|
||||||||||
Pieczarki zapiekane z serem i szynkaKrótki opis potrawyPyszne pieczarki da każdą okazjePotrzebne składniki 80 dag pieczarek 2 cebule 10 dag szynki 2 żółtka masło do smażenia i do formy sól, pieprz i gałka muszkatowa do smaku 20 dag twarożku śmietankowego do smaku 2 łyżki posiekanego szczypiorku Etapy przyrządzania1
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Ceblę kroimy w kosteczkę i zeszklimy na maśle.Dodajemy pieczrki i pokrojona w gruba kostke szynkę. Zamieszać. Chwilke razem smażyc. Sok, który wypuszcza pieczarki, dokładnie mieszamy z twarozkiem i zakłuconym żółtkiem. Mase doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatową. Pieczarki wkładamy do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, na wierzchu układamy masę serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i zapiekać 5-7 min. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Zrobiłam bo nadaje się na Dukana. Ale bez szału.
autor: Anonim dodany dnia 2010-12-02 20:22:01