Klopsiki grzybowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Klopsiki grzybowe

Potrzebne składniki

• 40 dag grzybów, 1 łyżka margaryny, cebula
• 3 łyżki tartej bułki (lub 2 małe namoczone bułeczki),
• 3 jajka, sól, pieprz,. siekana natka pietruszki, 3 łyżki oleju.

Etapy przyrządzania

1
Margarynę rozgrzewamy na patelni. Cebulę obieramy, płuczemy, siekamy, smażymy na złoty kolor. Grzyby obieramy, myjemy, siekamy drobno, dodajemy do cebuli, dusimy 15 minut, aż sok wyparuje. Łączymy z namoczonymi i odciśniętymi z wody bułeczkami (lub tartą bułką), wbijamy jaja, dobrze mieszamy drewnianą łyżką, doprawiamy solą, pieprzem, natką pietruszki. Formujemy klopsiki, smażymy na gorącym oleju. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher