|
||||||||||
Klopsiki grzyboweKrótki opis potrawyKlopsiki grzybowePotrzebne składniki 40 dag grzybów, 1 łyżka margaryny, cebula 3 łyżki tartej bułki (lub 2 małe namoczone bułeczki), 3 jajka, sól, pieprz,. siekana natka pietruszki, 3 łyżki oleju. Etapy przyrządzania1
Margarynę rozgrzewamy na patelni. Cebulę obieramy, płuczemy, siekamy, smażymy na złoty kolor. Grzyby obieramy, myjemy, siekamy drobno, dodajemy do cebuli, dusimy 15 minut, aż sok wyparuje. Łączymy z namoczonymi i odciśniętymi z wody bułeczkami (lub tartą bułką), wbijamy jaja, dobrze mieszamy drewnianą łyżką, doprawiamy solą, pieprzem, natką pietruszki.
Formujemy klopsiki, smażymy na gorącym oleju.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|