|
||||||||||
Jaja z kawioremKrótki opis potrawyJaja z kawioremPotrzebne składniki 8 jaj 50 g czerwonego kawioru 3 łyżki majonezu kilka liści sałaty 1 cytryna Etapy przyrządzania1
Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie, aby nie pękły skorupki (ok. 15 minut). Studzimy w zimnej wodzie. Przekrajamy na połówki. Na wierzchu układamy po pół łyżeczki majonezu, a na nim po połowie łyżeczki kawioru. Układamy na półmiskach na liściach sałaty. Podajemy z pokrajaną w ósemki cytryną.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|